Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Actualitat

Ves enrere Vicent Soler: “L'objectiu del Consell és trencar barreres culturals i econòmiques perquè tot el món puga accedir a la societat digital”

Vicent Soler: “L'objectiu del Consell és trencar barreres culturals i econòmiques perquè tot el món puga accedir a la societat digital”

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que "la societat actual ens demana una transformació digital que millore la qualitat dels serveis públics digitals", i ha assegurat que, en este aspecte, la intenció del Consell és la de "actuar de forma decidida en favor de la inclusió digital, trencant barreres culturals, econòmiques i de qualsevol tipus, perquè tots puguen accedir a la societat digital".

Amb estes paraules s'ha expressat el titular d'Hisenda i Model Econòmic en la clausura de la XXX Trobada del grup de treball de Comunitats Autònomes de l'Associació Espanyola d'Usuaris de Telecomunicacions i de la Societat de la Informació.

Soler ha assenyalat que el model de l'Executiu valencià "pretén millorar els serveis públics i arribar a tota la població de la Comunitat Valenciana perquè els ciutadans puguen exercir els seus drets en les millors condicions, i es puga fomentar el canvi de model econòmic que requerix la nostra societat actual". En este sentit, Soler ha subratllat el compromís del Consell de "augmentar la connectivitat de banda ampla i millorar l'accés en zones rurals i escassament poblades, que és on els ciutadans ho tenen més complicat".

En la mateixa línia, el conseller d'Hisenda ha recordat que, el passat mes d'abril, l'Executiu valencià va aprovar el Pla de Transformació digital de la Generalitat, amb el que es pretén donar l'impuls definitiu al desenvolupament tecnològic en la gestió administrativa". "Devem assegurar la confiança dels usuaris en uns serveis públics segurs, amigables i fàcils d'usar", ha afirmat Soler.

Fomentar les TIC en les empreses

El conseller també ha assenyalat la importància de les TIC en les empreses, i ha assegurat que el foment de les mateixes "afavorix el teixit empresarial, a les pimes i als emprenedors, ja que conduïxen a impulsar la competitivitat i a promoure la innovació". "Hem d'ajudar a les empreses analògiques fomentant la seua pròpia transformació digital, oferint formació en TIC, promovent la innovació i guiant-los perquè aprofiten els avantatges de la societat digital, perquè es pugen al carro de les noves tecnologies i comencen el seu procés d'internacionalització", ha afirmat Soler.

Així, el titular d'Hisenda i Model Econòmic ha assegurat que les telecomunicacions "són la clau de tot el procés", i ha recordat que a la Comunitat Valenciana "s'ha posat en marxa un model de col·laboració entre administracions per a oferir serveis públics, com és el cas de la xarxa de Comunicacions Mòbils d'Emergències i Seguretat". En este aspecte, Soler ha indicat que l'objectiu de l'Executiu valencià és "estendre este model a la col·laboració entre administracions públiques i el sector privat, per a afavorir el desplegament de xarxes de banda ampla ultraràpida perquè el puguen utilitzar tant ciutadans com empreses".

Més banda ampla, major PIB

La secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, que ha sigut l'encarregada d'inaugurar a primera hora del matí la trobada, ha assegurat que per al Govern valencià "és fonamental promoure l'ús de les TIC com a motor del canvi de model econòmic i com a factor d'inclusió social i, per a això, la banda ampla és clau", i ha afegit que la Comissió Europea "estima que un augment percentual de 10 punts en banda ampla genera entre un 1% i un 1,5% de creixement del PIB".

En este aspecte, Ferrando ha assenyalat que l'oferta de banda ampla d'alta velocitat "està molt concentrada en les àrees urbanes o costaneres, on estan ubicats els majors municipis, mentres que en àrees rurals el percentatge de cobertura baixa dràsticament".

Finalment, la secretària autonòmica d'Hisenda ha subratllat que "un màxim del 7% de la població està connectada a xarxes de banda ampla d'alta velocitat", i ha afirmat que eixa xifra "està molt allunyada de l'objectiu europeu, que pretén aconseguir que el 50% de la població estiga connectada a xarxes de molt alta velocitat en 2020". "Per això, el Consell, en el marc de l'actual programa operatiu dels fons FEDER 2014-2020, ha inclòs l'extensió de la banda ampla en la Comunitat com un dels principals objectius per al finançament europeu", ha afegit Ferrando.