Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Actualitat

Ves enrere La Generalitat llança 5.500 places per a la formació en línia gratuïta en la primera edició de cursos SAPS 2017

La Generalitat llança 5.500 places per a la formació en línia gratuïta en la primera edició de cursos SAPS 2017

La Generalitat llança 5.500 places per a la formació en línia gratuïta en la primera edició de cursos SAPS 2017

La Generalitat ha posat en marxa la primera edició dels cursos SAPS 2017. Enguany, des de la plataforma de formació en línia gratuïta es començarà amb l'oferta d'un total de 5.500 places per a qualsevol que vullga formar-se en algun dels 40 cursos que de moment estan disponibles.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha recordat que "com cada principi d'any, estem llançant la primera de les sis edicions de cursos SAPS que es posaran en marxa en 2017 i que cobriran temàtiques de distints àmbits com l'empresarial o el mediambiental, consum, esport, administració electrònica o alfabetització digital, entre altres".

Segons Aguiló, "la plataforma SAPS es dirigeix a tot tipus d'usuaris, de distints perfils i interessos (professionals, desempleats, majors, jóvens, etc.), que desitgen formar-se amb la llibertat que ofereix Internet, mitjançant cursos breus i de fàcil comprensió que, a més, són totalment gratuïts".

"Cada any intentem identificar noves necessitats de formació per a anar ampliant l'oferta formativa gràcies a la col·laboració de distintes organitzacions de la Generalitat com l'Escola de l'Esport, la Federació de Persones Sordes, el Centre d'Educació Ambiental i el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat, CSIRT-cv", ha explicat Aguiló.
Amb això, la primera edició de 2017 comptarà amb 40 cursos de formació, als quals es podran afegir alguns nous amb el pas dels mesos.

Formació per a tots els nivells

La formació oferida comprén distints camps i presta especial atenció a les noves tecnologies i internet. L'oferta inclou cursos de reciclatge, llengua de signes, reclamacions de consum, manteniment d'instal·lacions esportives i canvi climàtic, entre altres. A més, s'ofereixen cursos específics per a pimes i autònoms.

El director general ha destacat "la importància de formar en tecnologies, tant els principiants com els usuaris més experimentats, ja que hem de reduir la bretxa digital afavorint la inclusió de tots els sectors socials en aquesta nova era tecnològica i que tots podem aprofitar els seus avantatges i beneficis en igualtat de condicions".

Aguiló ha avançat que la Generalitat està intensificant els seus esforços en matèria de capacitació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC): "el Consell va aprovar, al desembre, el nou Pla Estratègic TIC de la Generalitat, que contempla la creació d'un pla de formació per a evitar l'exclusió digital dels col·lectius més vulnerables, amb l'ajuda dels fons FEDER".

El Pla de Formació en TIC per a la Inclusió Digital crearà un marc de capacitació i certificació en competències digitals per a la Comunitat, en funció de les àrees i els nivells formatius definits per la Comissió Europea. Aguiló ha assegurat que es tracta "d'oferir formació en TIC amb certificació reconeguda internacionalment, igual que es fa hui en dia amb els idiomes i les escoles oficials".

D'altra banda, des de SAPS es va a continuar impartint el paquet de formació per a l'alfabetització digital, que inclou cursos introductoris en el maneig de correu electrònic i de ferramentes d'ofimàtica lliure, internet, l'ús de navegadors i buscadors web, l'aprenentatge electrònic (eLearning) i la seguretat informàtica.

De fet, CSIRT-cv ofereix una bateria de cursos sobre seguretat dirigits a ciutadans amb coneixements de tots els nivells. D'aquesta manera, hi ha una sèrie de microcursos de fàcil comprensió per a persones poc familiaritzades amb conceptes d'informàtica i cursos de major extensió i més tècnics per a aquelles amb un nivell de coneixements més avançat.

Els cursos de CSIRT-cv comprenen temes com els delictes tecnològics, la seguretat en l'ús d'Internet per a menors, en compres i jocs en línia, correu electrònic, xarxes socials, xarxes sense fil, dispositius mòbils iOS i Android, la introducció al programari maliciós i la gestió de sistemes d'informació.

Un model de formació fàcil i gratuït

El portal SAPS concentra una oferta formativa de distints organismes de la Generalitat i ofereix un model fàcil i gratuït de formació en línia. L'oferta és senzilla, d'interés general i orientada a l'aplicació pràctica. A més, inclou cursos d'autoformació i tutoritzats amb el suport actiu de professorat que atén i ajuda l'alumnat a aprofundir en les matèries.

La formació es realitza íntegrament a través d'Internet, la qual cosa permet l'alumne triar des d'on i quan accedeix als continguts del curs, sense cap tipus de limitació. Les edicions solen ser de curta duració, excepte algunes excepcions com és el cas de l'edició d'estiu i alguns cursos més específics per a usuaris avançats.

A més, està previst que, abans de finalitzar l'any, tots els cursos de la plataforma siguen accessibles des de dispositius mòbils, com telèfons intel·ligents i tauletes tàctils, a través de l'aula virtual Moodle de SAPS.

"Els cursos SAPS tenen una àmplia acollida entre la societat valenciana i són ben rebuts per la ciutadania. De fet, en l'últim any, les matrícules han augmentat un 20%. Des de 2010, la plataforma ha gestionat més de 67.000 matrícules i en 2016 s'han incrementat les edicions un 25% fins a aconseguir les 740", ha conclòs el director general.