Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Actualitat

Ves enrere La Generalitat llança 300 noves places de cursos de formació gratuïts online per a impulsar l'alfabetització digital

La Generalitat llança 300 noves places de cursos de formació gratuïts online per a impulsar l'alfabetització digital

La Generalitat ha obert el termini de matriculació per a la nova edició de cursos de la plataforma de formació online SAPS, que inclou nous cursos dirigits a facilitar l'alfabetització digital de la ciutadania.

La iniciativa, que suposa un augment del 20% de l'oferta formativa de SAPS sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), perseguix facilitar l'acostament de la ciutadania a les noves tecnologies i l'aprenentatge de tasques bàsiques que permeten aprofitar els avantatges que oferix Internet a tota la societat.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha destacat que "estem reprenent una labor que en els últims anys havia sigut relegada per l'anterior Consell, com és el desenvolupament de plans de formació per a l'alfabetització i la inclusió digitals".

"Hem començat per millorar l'oferta de la plataforma SAPS perquè ja comptàvem amb una oferta formativa estable i en la que confiaven els usuaris, i seguirem millorant-la amb el pas dels mesos", ha continuat.

Aguiló ha assegurat: "El nostre compromís és amb totes les persones que viuen a la Comunitat Valenciana, que mereixen tindre les mateixes oportunitats, independentment de les seues circumstàncies personals, per a aprofitar totes les possibilitats i els avantatges que oferixen Internet i la nova societat digital en general".

"Però" -ha puntualitzat- "és un compromís a què ens veiem vinculats, també, per l'obligació de complir els nostres acords amb la Unió Europea i amb la societat, és a dir complir amb l'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana, els fons FEDER i el Pla de Transformació Digital de la Generalitat, principalment".

Segons Aguiló, "la Generalitat està fent un gran esforç per revertir la política de deixadesa duta a terme en els últims temps en l'Administració valenciana en matèria TIC. El Pla de Transformació Digital és una part important. No obstant això, si no ens esforcem també en que la nostra societat estiga preparada per a estos canvis, l'esforç haurà sigut en va".

I ha assegurat: "Una part destacada d'eixa preparació és l'alfabetització digital. Amb una formació adequada en l'ús de les TIC, tindrem una societat que podrà aprofitar els avantatges que oferix eixa transformació, tant en matèria de serveis públics digitals com per a la creació d'ocupació i oportunitats de negoci".

300 alumnes des del mòbil

El període de matriculació està obert des d'este dimarts i els nous cursos es podran realitzar en línia, entre el 28 de setembre i el 28 d'octubre, des del portal SAPS de formació gratuïta (saps.gva.es).

La Generalitat ha habilitat un total de 300 places per a estos nous cursos, que són molt intuïtius, d'entre 5 i 15 hores cada u, i fàcils de realitzar. Així mateix, estan ideats per a servir els usuaris d'introducció a noves tecnologies i ferramentes com el correu electrònic, Internet, l'e-Learning o aprenentatge electrònic, com utilitzar els buscadors, etc.

En suma, SAPS comptarà en esta edició amb un total de 41 cursos gratuïts, dels quins 30 són de formació encaminada a acostar les TIC a la ciutadania. A més, està previst continuar ampliant esta oferta en l'última edició SAPS de l'any, que començarà el pròxim mes de novembre, amb dos nous cursos d'introducció a l'ofimàtica lliure, en concret sobre les ferramentes Calc i Writer de Lliure Office.

Estos se sumaran, així, als ja existents fins al moment i que tracten temàtiques com la tramitació electrònica amb l'Administració, les compres en línia, xarxes wi-fi i P2P, les xarxes socials per a empreses i autònoms, dispositius mòbils iOS i Android i Internet per a menors, entre altres.

Així mateix, la plataforma de formació de la Generalitat de la qual forma part el portal SAPS ha patit una recent transformació tecnològica que permet accedir als nous cursos des de mòbils i tauletes tàctils, a través de les aules virtuals Moodle.

L'ús de l'aplicació Moodle permet millorar l'accessibilitat a la formació en línia i és una ferramenta més per al foment de la inclusió digital en el conjunt de la societat, ja que permet accedir als cursos en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. A més, esta evolució tecnològica s'emmarca dins de la política del Consell d'aposta per l'ús i la promoció del programari lliure.