Publicador de continguts

Ves enrere Més de 300 centres se sumen a ÍTACA, el sistema integrat d’informació del sistema educatiu valencià

Més de 300 centres se sumen a ÍTACA, el sistema integrat d’informació del sistema educatiu valencià

La Generalitat Valenciana ha començat hui l'ampliació del projecte ÍTACA (Innovació Tecnològica Administrativa per a Centres i Alumnat) a més de 300 centres educatius públics i privats concertats, amb l'objectiu d'estendre la gestió integrada de tota la informació acadèmica i administrativa del sistema educatiu valencià.

Durant el curs escolar 2009-2010, ÍTACA es va implantar en tots els centres d'Educació Infantil (amb segon cicle) i Primària. En esta nova fase, la Direcció General de Tecnologies de la Informació junt amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, han posat en marxa la integració en el sistema de tots els centres d'ESO, batxiller, PQPI i cicles formatius, uns 300 centres educatius públics i privats concertats.

L'objectiu és completar un projecte que suposa una de les majors apostes per la innovació tecnològica en el sistema educatiu valencià, ja que ÍTACA centralitzarà tota la gestió administrativa i acadèmica en un únic sistema d'informació que donarà servici tant a centres i professorat com a pares i alumnes.

El projecte ÍTACA suposa una autèntica revolució de l'Administració educativa valenciana i, una vegada enllestit, interconnectarà més de 2.000 centres educatius, 60.000 professors i 700.000 alumnes. A més, pares i tutors podran beneficiar-se de l'accés directe a la informació dels seus fills i a una comunicació més fluida amb els centres i el professorat.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació ha iniciat ja la migració de tota la informació acadèmica i administrativa de l'anterior sistema descentralitzat (GESCEN), que quedarà sense suport a final d'any.

Pares i alumnes

Amb la implantació d'ÍTACA, tots els alumnes de la Comunitat Valenciana que cursen estudis no universitaris compten amb un Número d'Identificació de l'Alumnat (NIA), per a accedir al sistema i consultar tota la informació relacionada amb el seu historial acadèmic.

El NIA acompanyarà l'alumne al llarg de tota la vida acadèmica, i n'arreplegarà tota la documentació en un únic expedient, la qual cosa facilitarà els tràmits educatius, com ara trasllats, sol•licituds d'ajudes i beques, matrícules, etc.

ÍTACA (http://www.cece.gva.es/webitaca/es) té també un mòdul específic per a pares i tutors, que permet a les famílies seguir informades sobre l'evolució dels seus fills o tutelats i millorar la comunicació amb els centres educatius i els professors. Així, aquelles persones que, per qüestions de treball o semblants, puguen tindre dificultats per a establir una relació estreta amb els professors, hi comptaran amb una via alternativa.

El mòdul oferix, a més, la possibilitat de rebre notificacions en mòbils, un servici de missatgeria amb els docents i permet, entre altres, consultar les notes, les faltes d'assistència, el calendari d'avaluacions i les activitats extraescolars.

Centres i professorat

Per als centres educatius, el projecte ÍTACA es concreta en un nou sistema centralitzat de gestió de centres que reemplaçarà els actuals, simplificant el treball de l'equip directiu i facilitant el funcionament diari. Així, disposaran de l'historial complet de l'alumnat i d'informació addicional referent al personal docent, els interins de substitució, tipus d'aules, etc.

Per la seua banda, el professorat veurà facilitades les seues tasques més habituals, ja que ÍTACA permet des de qualsevol lloc amb connexió a Internet, per exemple, introduir les notes o les faltes en el sistema.