Publicador de continguts

Ves enrere García Ribot: "El paper de les TIC en la transformació de l'Administració és un fet que hui en dia ningú qüestiona"

García Ribot: "El paper de les TIC en la transformació de l'Administració és un fet que hui en dia ningú qüestiona"

El secretari autonòmic d'Administració Pública, Pedro García Ribot, ha assenyalat hui que "el paper de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en la transformació de l'Administració és un fet que hui en dia ningú qüestiona".

Pedro García Ribot ha fet estes declaracions durant la inauguració de la jornada Administració Digital 2020, organitzada per IECISA (Informàtica El Corte Inglés).

Segons el secretari autonòmic, "les administracions públiques no podrien fer ara cap de les seues funcions amb un mínim d'eficiència i eficàcia si no estigueren suportades per les TIC".

En este sentit, ha assenyalat que el ciutadà del segle XXI exigix cada vegada més que les actuacions de les administracions es facen seguint les premisses d'independència, rapidesa, eficàcia i, per descomptat, tracte adequat i transparència.

"Des del Consell", ha indicat García Ribot, "considerem que les TIC han de ser la ferramenta que ens ajudarà a situar-nos en llocs rellevants en una nova etapa de desenrotllament econòmic".

García Ribot s'ha referit així a alguns exemples d'avanços en les TIC en l'administració autonòmica.

Avanços

En este sentit, el secretari autonòmic ha assenyalat que el Pla de Simplificació i Reducció de Càrregues Administratives (SIRCA) ha tingut un impacte important en els servicis directes als ciutadans.

"La iniciativa implica el compromís d'evitar les traves administratives i augmentar l'eficàcia dels processos, i suposa a més un canvi cultural d'avanç cap a una nova administració". Esta iniciativa ha suposat un estalvi de 272 milions d'euros, durant el període 2010-2012.

Per la seua banda, en l'àmbit de la justícia l'aposta per les TIC ha comportat que els jutjats estiguen tecnològicament més avançats. Així mateix, en l'àmbit de la sanitat, l'aplicació de noves tecnologies en salut està suposant una autèntica revolució que ha fet possible el desenrotllament de mètodes de formació virtual de professionals, l'avanç en tècniques per al diagnòstic precoç en distintes patologies, la recreació d'ambients de simulació en 3D a través d'entorns virtuals de treball del cirurgià, etc.

Centrant-nos en la Comunitat Valenciana, García Ribot ha destacat que la història clínica electrònica està implantada en alguns documents de l'historial i que la teleassistència està ja en funcionament com a pilotatge en alguns departaments de salut.

Per la seua banda, en educació, el secretari autonòmic s'ha referit al centre educatiu intel·ligent, un model que, quan estiga instaurat al cent per cent, suposarà que cada aula dispose d'un ordinador per al professor, una pissarra digital interactiva, un projector i accés a Internet.

"Estos són només alguns exemples, però el conjunt de totes estes iniciatives constituïxen, en definitiva, avanços orientats a millorar la qualitat de vida dels ciutadans", ha indicat García Ribot, el qual s'ha referit també "a l'important paper que exercixen les administracions públiques com a clients de les empreses TIC, les quals es convertixen al seu torn en palanca de desenrotllament econòmic, dinamització de l'activitat i impuls de l'ocupació".

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofía Bellés, clausurarà esta vesprada l'acte.