Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Actualitat

Ves enrere I Congrés TIC i Educació: 'L'aula oberta a societat digital'

I Congrés TIC i Educació: 'L'aula oberta a societat digital'

I Congrés TIC i Educació: 'L'aula oberta a societat digital'

La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport celebra els dies 5 i 6 d'octubre el I Congrés TIC i Educació: "L'aula oberta a la societat digital" al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.

La trobada ha sigut organitzada en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, com a responsable de la política informàtica dels centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Aquest congrés forma part del Pla 2018 per a la participació i la formació del professorat valencià, integrat per nou congressos, mitjançant els diversos Cefire de què disposa la Conselleria, que es desenvoluparan des de maig fins a novembre.

El Congrés TIC i Educació pretén ser un punt de trobada, d'intercanvi i de dinamització per al professorat valencià en el camp de les tecnologies aplicades a l'educació i l'aprenentatge (TAEA), a més de ser una porta per la qual obrir l'aula a la societat digital a través de l'actualització científica, didàctica i metodològica.

Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) aplicades a l'educació i l'aprenentatge són una realitat constant als centres del nostre entorn. És per això que cal que els i les docents tinguen una idea molt clara del potencial dels recursos tecnològics al seu abast i, així, millorar la gestió d'aula tant en l'àmbit organitzatiu com en el pedagògic.

Entre els objectius específics de les jornades es troben donar a conéixer metodologies actives en el suport de les TIC, vivenciar bones pràctiques TIC en els centres educatius, prendre consciència de les qüestions relatives a la privacitat de les xarxes socials, donar a conéixer l'oferta formativa TIC a l'abast del professorat, fer un ús responsable i ètic dels recursos digitals i posar en valor la importància de la millora de les competències digitals.

Programa del congrés

El congrés obrirà les portes el 5 d'octubre amb la intervenció de Linda Castañeda, amb el títol 'Com obrir l'educació? Instruccions d'ús per a la societat digital'. Posteriorment, se celebrarà una taula redona moderada per Carles Caño Valls amb el lema 'Reptes de la transformació digital'. La jornada finalitzarà amb un espai de formació no formal, dinamitzat per Juan Torres Marcheno, que du per títol 'Ens prenem un café i t'ho conte'.

El dissabte, 6 d'octubre, s'iniciarà amb la presentació de les línies estratègiques de l'àmbit de formació TIC. A continuació, Yaiza Rubio Viñuela farà la ponència 'Més enllà del 12 de maig de 2017'.
de
Després d'una exposició de cartells per part de centres educatius de l'entorn, s'iniciaran diversos tallers que tractaran temes com els recursos educatius, les eines, les aplicacions digitals, la competència digital docent i les metodologies actives amb l'ús de les TIC.

La DGTIC ha organitzat alguns d'aquests tallers per a explicar quins són els serveis que ofereix en matèria TIC als centres educatius i difondre les activitats que du a terme per a respondre a cada una de les seues necessitats. En aquest sentit, els tallers abordaran qüestions com la coordinació TIC en els centres educatius, la gestió de l'equipament TIC, els sistemes informàtics, el nou portal educatiu amb Wordpress, el projecte de 'wifi' als centres i la ciberseguretat, en aquest cas coordinat pel Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV).

A més, la DGTIC oferirà una sèrie de xarrades sobre LliureX, la distribució lliure valenciana desenvolupada per la Generalitat i implantada en els centres educatius des de 2005. L'objectiu és promoure la instal·lació d'aquest sistema operatiu i facilitar-ne l'ús i l'administració entre els docents perquè aprenguen a traure'n el màxim partit. Simultàniament, també hi haurà exposicions curtes de les experiències de diferents centres docents en matèria TIC.

Per finalitzar, Jordi Adell Segura intervindrà amb 'TIC en educació: cap on anem?', que posarà el colofó al programa de les jornades. La clausura serà a càrrec del director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Pedro Pernías.