Publicador de continguts

Ves enrere Les conselleries comencen a estudiar les aportacions públiques per a elaborar l’Agenda Digital de la Comunitat Valenciana

Les conselleries comencen a estudiar les aportacions públiques per a elaborar l’Agenda Digital de la Comunitat Valenciana

L'Equip de l'Agenda Digital per a la Comunitat Valenciana (ADCV) s'ha reunit hui per a avaluar les aportacions obtingudes durant la consulta pública i continuar l'elaboració coordinada de l'estratègia valenciana en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) fins a l'any 2020.  

L'Agenda Digital valenciana constituïx l'estratègia del Consell per a potenciar el paper de les TIC com a motor del creixement i l'ocupació en la comunitat. L'equip de l'Agenda està compost per representants de les distintes conselleries amb l'objectiu d'implicar-les totes en profunditat en l'elaboració del text.

La Secretaria Autonòmica d'Administració Pública, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI), va iniciar l'elaboració de l'ADCV en 2013 i va presentar un primer esborrany a les conselleries per a definir una estratègia coordinada de Govern.

Com a resultat, es va presentar a consulta pública una proposta d'ADCV elaborada amb la visió global de tots els departaments. El passat 20 de setembre, la Generalitat va tancar la consulta, que ara comença a ser estudiada i avaluada per a elaborar l'Agenda Digital definitiva que aprovarà el Consell.

Les aportacions que ara estan en estudi provenen d'un total de 84 organitzacions, que han enviat 130 propostes, entre mesures i modificacions. El sector TIC hi és majoritari, més del 80% dels participants, seguit de les universitats valencianes, el sector d'I+D+I, altres administracions públiques i diverses associacions.

L'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana ha d'orientar les activitats en matèria de societat digital i TIC en la regió fins a l'any 2020. Totes les iniciatives s'han articulat a l'entorn de tres eixos fonamentals: la ciutadania, l'Administració i l'economia digitals, amb l'objectiu d'aprofitar el potencial de les TIC per a fomentar un creixement econòmic sostenible, basat en la innovació i el coneixement.

L'Agenda Digital valenciana suposarà una inversió aproximada de 600 milions d'euros, cofinançada per la UE i distribuïda entre els pressupostos de les conselleries, que desplegaran els plans i projectes específics. El sector TIC contribuïx ja en un 20% al creixement de la productivitat general de l'economia i suposa el 9,5% del PIB de la comunitat.